Products available
Tuesday, November 13, 2018
Cara membuat mayonis yang sempurna
Cara membuat mayonis yang sempurna
Ikuti langkah-langkah ini untuk membuat mayonis krim menggunakan kaedah klasik Perancis
Langkah 1
Pukul 2 kuning telur, 2 tbs jus lemon dan 2 sudu teh Dijon mustard dalam mangkuk. Kocok dalam 1/4 cawan minyak zaitun, beberapa titisan pada satu masa - jika anda menambah minyak terlalu cepat, campuran itu boleh berpecah.
Langkah 2
Tuangkan lagi minyak zaitun 3/4 cawan dalam aliran stabil yang tipis, memukul terus, sehingga tebal dan pucat. Jangan tergesa-gesa langkah ini - ia adalah rahsia untuk melicinkan, mayoni berkrim. Musim.
Petua teratas
Untuk membuat mayonis dalam pemproses makanan, proseskan kuning telur, jus lemon dan sawi untuk menggabungkan, kemudian perlahan-lahan menambah minyak dalam aliran mantap nipis sehingga tebal.
Simpan mayonis dalam balang yang disteril atau bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 1 minggu.
Lebih banyak cara untuk menikmati mayonis buatan sendiri
Mayo hebat dengan makanan laut, sandwic dan salad kentang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment