RESEPI KUIH KAPIT KAKLANG
Bahan-bahan dan cara goreng kuih kapit goreng berserta video
1- Sedia kan
tepung beras 1peket(500g)
gula secawan (manis buah)
Telur 3bji
Santan
2- Campur kan bahan-bahan tadi, letak garam secubit (takde dalam gambar) santan agak-agak ye. Jangan letak semua macam dalam gambar, kang tak jadi apa
3- Kacau sampai tepung takde biji2 (refer gambar)
4- Biji-biji dah takde, sedia di goreng
5- Panas kan minyak. Minyak da betul-betul panas baru boleh masuk kan kapit.
Kapit dah panas. Baru boleh goreng tepung
6- Dah siap masak. Pandai-pandai lah kemas! Kalau tak nak mak bebel sampai gegendang telinga pecah
7- Banyak ni la dapat 1Peket tepung
Share kalau tak nak resepi ni tenggelam
Nota : Jangan basuh kapit dengan air. Lap gune minyak masak sahaja. Kalau cuci gune air. Nanti tepung melekat
No comments:
Post a Comment