Cara Buat Tauhu Lembut Sendiri Di Rumah, Yakin
Bersih Terjamin Halalnya
Bahan-bahannya tak banyak, malah nak buat pun senang sangat!
Boleh cuba resipi
perkongsian Puan Nooramin Munirah Asgnari ini sebagai rujukan.
“Tauhu lembut buat sendiri ( tauhu jepun),cuma guna 3 bahan sahaja”
Bahan-Bahan:
5 biji telur
2 sudu tepung jagung
150 ml air soya
Cara Membuat:
1.Campur semua bahan, kisar secara perlahan.
2.Tapis dan masukkan dalam acuan untuk dikukus.
3.Kukus selama 25 minit dan sejukkan sebentar.
4.Keluarkan dari acuan setelah disejukkan.
5.Potong-potong dan celup dalam telur.
6.Goreng sehingga kekuningan
Salut dengan tepung dan cornflakes yang dihancurkan, sedap. Tapi salut telur lebih
mudah dan baunyaa sedap
No comments:
Post a Comment