Products available

Tuesday, November 13, 2018

Cara membuat mayonis yang sempurna



Cara membuat mayonis yang sempurna

Ikuti langkah-langkah ini untuk membuat mayonis krim menggunakan kaedah klasik Perancis

Langkah 1

Pukul 2 kuning telur, 2 tbs jus lemon dan 2 sudu teh Dijon mustard dalam mangkuk. Kocok dalam 1/4 cawan minyak zaitun, beberapa titisan pada satu masa - jika anda menambah minyak terlalu cepat, campuran itu boleh berpecah.



Langkah 2

Tuangkan lagi minyak zaitun 3/4 cawan dalam aliran stabil yang tipis, memukul terus, sehingga tebal dan pucat. Jangan tergesa-gesa langkah ini - ia adalah rahsia untuk melicinkan, mayoni berkrim. Musim.



Petua teratas

Untuk membuat mayonis dalam pemproses makanan, proseskan kuning telur, jus lemon dan sawi untuk menggabungkan, kemudian perlahan-lahan menambah minyak dalam aliran mantap nipis sehingga tebal.

Simpan mayonis dalam balang yang disteril atau bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 1 minggu.




Lebih banyak cara untuk menikmati mayonis buatan sendiri
Mayo hebat dengan makanan laut, sandwic dan salad kentang.

No comments:

Post a Comment